بیوگرافی الناز رکابی ؛ نخستین مدال آور تاریخ سنگنوردی ایران

الناز رکابی نماینده سنگنوردی ایران موفق به کسب اولین مدال تاریخ ایران در رشته سنگنوردی شده است. برای اطلاعات بیشتردر بیوگرافی الناز رکابی با ما باشید.

در روز پایانی مسابقات جهانی سنگنوردی مسکو الناز رکابی در ماده کمباین موفق ب کسب نشان ارزشمند برنز شد. این اولین نشان قهرمانی ایران در رشته سنگنوردی بود که توسط رکابی کسب شد.

در این ماده پیلز جسیکا از اتریش به مقام اول رسید، کرامپل میا از اسلوونی دوم شد و الناز رکابی از ایران بر سکوی سوم ایستاد. همچنین در این ماده دیگر نماینده ایران محیا دارابیان در رتبه نهم قرار گرفت. این نوشتار

بیوگرافی الناز رکابی

بیوگرافی الناز رکابی ؛ نخستین مدال آور تاریخ سنگنوردی ایران
بیوگرافی الناز رکابی

یازده نفر در سه ماده رقابت کرده بودند که در مجموع سه رشته یعنی کمباین ورزشکارانی ازاتریش و اسلواکی در جایگاه اول و دوم قرار گرفتند و الناز رکابی با 42 امتیاز سوم شد.

محیا دارابیاندیگر نماینده کشورمان با 360 امتیاز در جایگاه نهم قرار گرفت.  پیش از این دارابیان در مسابقات قهرمانی جوانان جهان سوم و تاریخ‌ساز شده بود. الناز رکابی مربی دارابیان نیز در مسابقات قهرمانی بزرگسالان صاحب نشان برنز شد تا در رده بزرگسالان نام خود را به‌عنوان اولین مدال‌آور تاریخ ایران در این رده سنی ثبت کند.

بیوگرافی الناز رکابی

بیوگرافی الناز رکابی ؛ نخستین مدال آور تاریخ سنگنوردی ایران
بیوگرافی الناز رکابی / اویتالایف

الناز رکابی ورزشکار رشته سنگنوردی و اهل ایران است. او قهرمان متوالی این رشته در کشور در از سال 1381 تا 1398 بوده و برنده مدال طلای بولدرینگ کاپ آسیا در سال 2017، مدال برنز ماده لیدکاپ آسیا 2017، قهرمانی جام گورتکس آدیداس راک استار آلمان در سال 2016 و چندین مدال برنز و نقره در ماده های سرعت تیمی، لید، اوورال و بولدرینگ در سطح آسیاست. رتبه جهانی وی در مسابقات ورد کاپ بولدرینگ نهم و در رشته لید که رشته های تخصصی وی در سنگنوردی هستند نوزدهم میباشد.

مصاحبه الناز رکابی

بیوگرافی الناز رکابی ؛ نخستین مدال آور تاریخ سنگنوردی ایران
بیوگرافی الناز رکابی

رکابی در گفتگویی درباره رقابت های جهانی مسکو و عملکرد محیا دارابیان گفت:

با او به روسیه نرفتم اما نزدیک مسابقاتش به او کمک می کنم و رهبری تمریناتش را به عهده می گیرم ولی در کل او خودش تمرین می کند و برنامه تمرینی اش را هم خودش طراحی می کند . محیا با توجه به تمرینات و ۲ سال دوری از مسابقات، عملکرد خوبی داشت و نشان داد که هیچ اختلافی با رقبای جهانی نداریم و در آینده با بالا رفتن تجربه و برطرف کردن نقاط ضعف به راحتی می توانیم سکودار جهانی باشیم. او از سال بعد در رده بزرگسالان شرکت می کند و باید برنامه ریزی قوی تری برای رده بزرگسالان داشته باشد تا به هدف رکورد جهان و کسب سهمیه المپیک برسد.

او همچنین گفته که هدف گذاری او از حالا برای المپیک 2024 است و همه برنامه های خود را در این راستا تنظیم کرده تا به پاریس برسد. او درباره تصور غالبی که درباره مردانه بودن رشته سنگ نوردی وجود دارد می گوید: «کلا با جنسیت سازی موافق نیستم. به نظرم جنسیت فرهنگ و ذهنیت غلطی است که بین ما جا افتاده است و فکر می کنیم توانایی دختر و پسر با هم متفاوت است. دخترها هم می توانند فراتر از پسرها پیش بروند. خود من تا چند وقت پیش فکر می کردم پسرها از نظر رشد عضلانی از دخترها جلوترند اما با توجه به چیزهایی که دیدم متوجه شدم که همه چیز حاصل تلاش و پشتکار است. هرچند که مردان از نظر فیزیولوژی و هورمونی متفاوت ترند ولی خیلی دخترهایی را دیدم که با تلاش زیاد فراتر از آقایان حرکت کرده اند. در حال حاضر هم خیلی از ورزش ها به سمت مهارت پیش می رود و صرفا فقط قدرت نیاز نیست» او درباره حمایت ها از سنگنوردی از زمان المپیکی شدن این رشته گفت:

می توانستم در راس حمایت‌ها قرار بگیرم، چون تنها کسی بودم که توانستم جزو ۲۰ سنگ نورد برتر دنیا  قرار بگیرم و ورودی مسابقات انتخابی فرانسه را کسب کنم ولی حمایتی که باید از من نشد و مقدار کمی از هزینه هایی که کرده بودم به من برگشت. گذشته مهم نیست اما انتظار دارم برای آینده برنامه ریزی‌های بهتری شود اما من برنامه ریزی مشخصی نمی بینم. درست است که فدراسیون اردوهایی برگزار می کند اما این اردوها یک روزه است و با اردوی یک روزه اتفاقی نمی افتد. کلا ما سنگ نوردان یاد گرفته ایم که با تکیه بر توانایی های خودمان به سمت هدفمان پیش برویم. برای مثال محیا در زنجان و من در تهران مستقل و بدون مربی تمرین می کنیم و می دانم که خیلی از سنگ نوردان دیگر هم همینطورند. امیدی به حمایت  فدراسیون و کمیته ملی المپیک نداریم تا با حمایتشان بتوانیم تمریناتمان را در خارچ پیش ببریم. ترجیح می دهیم منتظر کسی نمانیم و با تکیه بر خودمان پیش برویم. امیدواریم که این وسط حمایت هایی هم از ما صورت گیرد.

بیوگرافی الناز رکابی ؛ نخستین مدال آور تاریخ سنگنوردی ایران
بیوگرافی الناز رکابی

بخش مهمی از بیوگرافی الناز رکابی به فعالیت مربی گری او اختصاص دارد. او درباره فعالیت مربیگری خود گفته:

بله درست است؛ در گذشته مربی خانم خوب و باتجربه در زنجان نداشتیم که بتواند کمک کند و برترین سنگ نورد بانوان خودم بودم. به مرور زمان تجربیاتی را به دست آوردم و در آخرین سفرم به اتریش حدودا ۲ ماهی با یک مربی اتریشی تمرین کردم  و متوجه شدم با تمام تجربیات و آزمون و خطاهایی که در این بیست سال به دست آوردم خودم می توانم بهترین مربی خودم باشم. مربیان خارجی براساس امکانات آموزش می دهند و من براساس کمبود امکانات ایران تمریناتم را طراحی می کنم و با محیط تمریناتم را پیش می برم. می‌دانم که با توجه به امکانات کم ما، تمرینات مربی خارجی جواب نمی دهد. حالا هم سعی می کنم کمبودهایی که در این سال ها داشته ام را برای نسل جدید جبران کرده و کمکشان کنم.

رکابی درباره عدم حضور در المپیک توکیو گفت: «مسابقات انتخابی قاره ای المپیک به خاطر کرونا لغو و با تاخیری یک ساله در تمام قاره‌ها به جز آسیا برگزار شد. من امید زیادی برای گرفتن سهمیه در این مسابقات داشتم و حتی تلاش زیادی هم کرده بودم اما بدشانسی مانع المپیکی شدنم شد.»

«در مسابقات انتخابی فرانسه نتیجه خوبی نگرفتم که با توجه به تنها اعزام شدنم و امکانات کم طبیعی بود. این نتیجه تاثیر منفی روی من گذاشت و کمی ناامید شدم اما بعد از آن تمام تلاشم را برای قهرمانی آسیا که حکم انتخابی المپیک را داشت کردم که متاسفانه این مسابقات لغو شد. در کل سنگ نوردی زندگی من است و نوعی روش زندگی برای من شده است. من عاشق سنگ نوردی، تمرینات و بالا بردن رکوردم هستم و هیچ وقت خسته نمی شوم. یک جورهایی تمرینات سنگ نوردی تفریح من است و امیدوارم تا انتخابی ۲۰۲۴ بتوانم روحیه ام را بالا نگه دارم و جواز حضور در المپیک را بگیرم.» اخیرا رکابی به دختر عنکبوتی معروف شده است. از او درباره حسش به این لقب جدید پرسیدیم و او گفت:

لقب دختر عنکبوتی بامزه و جالب است. مرد عنکبوتی یک شخصیت جاافتاده و جذاب بین مردم بود و اینکه حالا با الهام از آن مرا دختر عنکبوتی صدا می کنند، برایم جالب است.

بیشتر بخوانید:

نظر شما در خصوص بیوگرافی الناز رکابی چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با اسپورتیم در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *